Oyun ve Fiziki Etkinlikler

BISI olarak oyunun, sporun ve egzersizin çocuk eğitiminin temel parçalarından olduğuna ve her yaştan öğrenciye aşağıdaki alanlarda büyük katkı sağladığına inanıyoruz:

• Daha iyi bir yaşam kalitesi
  • Daha yüksek enerji seviyeleri
  • Diğerlerine kıyasla daha düşük hasta olma ve sakatlanma riski
  • Eğlence ve takım kurmak
  • Önderlik
  • Organizasyon
  • Takım çalışması
  • Sportmenlik
  • Galibiyette de yenilgide de hoşgörülü olmak
  • İletişim
  • Planlama ve problem çözme

Okulumuzda sunduğumuz başlıca sporlar ise Futbol, Basketbol, Voleybol, Yüzme ve Kır Koşusu’dur.

Sağlıklı Rekabet

Daha büyük yaşlardaki çocuklar için rekabet önemlidir. Okulda spor yapmak daha eğlencelidir çünkü çocuklar arkadaşlarıyla birlikte çalışırlar (hatta kazanırlar). Spor, çocukları ortak hedef için birlikte çalışmaya teşvik eden bir kaynaşma tecrübesidir. Türüne bağlı olarak, spor aynı zamanda takım çalışması, disiplin, moral, sporda öz güven ve sorumluluk değerlerini güçlendirir. Tüm bunlar, çocukların iyi bir fiziğe sahip yetişkinler olarak büyümeleri için de büyük önem taşımaktadır.

İnsanlar hayatları boyunca bir şekilde rekabet ile karşılaşırlar ve spor öğrencilere galibiyette de yenilgide de hoşgörülü olabilmeyi ve her zaman kazanamayabileceklerini kabullenmeyi öğretmelidir.

Tüm bu nedenlerle, çocukların küçük yaşta spor yapmanın katkıları ile tanışmaları çok önemlidir. Bu durum, sporun herhangi bir aktivitesine katıldıkları müddetçe, rekabet içermek zorunda değil. Öyle ki bazı araştırmalar daha küçük yaştaki çocukların rekabete karşılık vermeye eğilimli olmadıklarını göstermektedir.

Müsabakalarımız

Okulumuzda bir İngiliz geleneği olan “Houses” sistemini de uygulamaktayız. Rekabet, işbirliği, özgüven ve takım ruhu duyguları ile tanışmaları için öğrencilerimiz Maple, Cedar ve Oak olarak 3 gruba ayrılmaktadır. Öğrencilerimiz haftalık, aylık gibi periyodlarda kazandıkları akademik, sosyal ve spor başarıları doğrultusunda elde ettikleri puanlar ile “House”larına katkı sağlamaktadırlar. Bunlar üçer yıllık okul içi takımlardır ve spor yönünden genellikle güz döneminde atletizm, kış döneminde kroslar ve yaz döneminde de yüzme şeklinde çeşitlilik gösterirler. Her akademik yılın sonunda en çok puana sahip olan takım ise House Trophy ile ödüllendirilir.

BISI öğrencilerinin İlkokul 4. Sınıftan lise sona kadar, Istanbul Sporlar Ligi’nde, 6 uluslararası okulu içeren ligde müsabakalara katılarak topluluğumuzu voleybol, futbol, basketbol, yüzme, masa tenis, badminton, kros koşusu ve satranç alanlarında temsil etme şansı vardır.

Ek olarak, öğrencilerimizi COBIS tarafından düzenlenen dünya çapındaki oyunlara göndermek de geleneklerimizden biridir. Daha detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz: http://www.cobis.org.uk/page.cfm?p=386

2014 yılında, TISSL (Turkish International Schools Sports) adında, öğrencilerimizin Kuzey Kıbrıs’ta ve Ankara’da katıldığı ve ev sahipliği yaptığı turnuvalardan oluşan yeni bir lig kurduk. Şuanda iste listemize Bükreş ve İzmir’i eklemek için sabırsızlanıyoruz.

Okullarda spor, gelecek sporcular yetiştirmek açısından da büyük önem taşımaktadır. Bir çok olimpiyat atleti, kariyerlerine okulda spor yaparak başlamışlardır. Bu sporcular yeteneklerini pratiğe dökecek sıradan fırsatları olmasaydı, belki de bugün oldukları yerde olmazlardı. BISI Beden Eğitimi takımı olarak, müfredatımızı mümkün olduğunca geniş tutmaya çalışıyoruz ki öğrencilerimiz sporun hemen her dalıyla tanışma, en sevdiklerini bulma ve umarız daha da tutkulu şekilde okul dışında da katılmak isteyecekleri branşları bulma şansını elde edebilsinler.